Tak jak w temacie będę tu wrzucał moje arcydziele rysowane z nudów spowodowanych expieniem
Stare dobre rysunki z przed paru lat:
A to dzisiejsze dzieł
Nie posiadam skanera więc wszystko robione jest aparatem cyfrowym mam nadzieje ze jakość pozostanie
Co prawda moje umiejętności rysowanie nie polepszyły się od "szczenięcych lat" a powiem nawet , że się pogorszyły ,ale w planach mam doszlifowanie tych umiejętności i stworzenie czegoś w rodzaju malutkiego komiksu o tematyce Dragoniki i oczywiście Infidels...
Pozdro!
Ahhh X) kolejny rysownik *high five*
A co do prac moim zdaniem kreska jest wyrobiona ale trzeba cwiczyc cwiczyc cwiczyc cwiczyc by byc pr0!
I hm....styl niezle Tobie sie podciagnal ^^ widac roznice w rysowaniu "sprzed laty" a "teraz".
Z ciekawosci...jakich olowkow uzywasz? HB?
Zgadza się jest to ołówek hb mający już z 3 lata zasłużony w "bojach" i nadal sprawny
Na obecnym poziomie nie bawię się w rysowanie różnymi rodzajami ołówków poszczegulnych kresek od tego mam tablet graficzny i photoshopa itp.
Większość wakacji spędziłem rysując na tablecie lecz wyglądały żałośnie i zrezygnowalem z dalszych starań, ale teraz powracam do starej dobrej kartki papieru i ołówka .
Może uda mi się popracować nad wersją digital ostatniego rysunku ale pewnie teraz tablet i maja ręka nie zgrają się odpowiednio po takiej przerwie
PS. Tu macie link do mojego komiksu z 3 lata temu cieszył się popularnością:
http://www.kpfan.za.pl/
Hm, co do HB przyznam, najlepszy olowek dla poczatkujacych i osob leniwych : D Z mojej strony polecam bys sprobowal pobawic sie olowkiem H1 i B3-4 x3 duuzo zabawy.
Um tak z ciekawosci jest jakas wielka roznica w rysowaniu "tradycyjnym" a zabawa tabletem? Duzo rzeczy slyszalam na ten temat ale nigdy nie testowalam ^^' Jednak zem staroswiecka i wole sie bawic olowkami/kredkami i tuszem chinskim ;3
Jak na razie to przeszkadzała mi niedokladność tabletów ( mam jeden z tańszych około 250 zl ) wiec dokładnością nie grzeszy .
No i może fakt ze zamiast gapić się na kartkę i rękę musisz cały czas patrzeć na monitor bo na tablecie rysunku nie zobaczysz Oczy też bolą (
)
Dodam jeszcze tyle, że jak pierwszy raz trzymałem w ręku piórko od tabletu to czułem się jak bym utracił talent do rysowania, ale po 2 tygodniach ręka się przyzwyczaja wiec nie ma się co bać